Կենսաբանության ֆակուլտետ
Faculty of Biology
Երևանի պետական համալսարանի կենսաբանության ֆակուլտետը հիմնադրվել է 1933 թվականին:
>
Կարինե Մարտինի Գրիգորյան

Ավագ գիտաշխատող | Կենսաբանության ֆակուլտետ
Կրթություն
Ռուսաստանի Սննդի Ինստիտուտ «Միկոտոքսինների անալիզի լաբորատորիա» 1984 - 1990 թթ.
Երևանի Պետական Համալսարան, Կենսաբանության ֆակուլտետ, Հայցորդ, 1981 - 1984 թթ.
Երևանի Պետական Համալսարան, Կենսաբանության ֆակուլտետ, 1976 - 1980 թթ
Թբիլիսիի մանկավարժական ինստիտուտ, 1972 թ.

Գիտական աստիճան
Կենսաբանական գիտությունների թեկնածու, Թեմա «Կենդանական ճարպերի միկոբիոտան և նրանց տոքսիկությունը», 25.05.1990թ., Մոսկվայի Լոմոնոսովի անվան Պետական Համալսարան

Աշխատանքային փորձ
2003 թ-ից առ այսօր ԵՊՀ, Կենսաբանության ֆակուլտետ, ավագ գիտաշխատող
2015 թ-ից առ այսօր GHI դեսպան Հայաստանում
2014 թ-ից առ այսօր Միկրոմիցետների և միկոտոքսինների աշխատանքային խմբի ղեկավար GHI-ում
2013 թ-ից առ այսօր Ստանդարտների Ազգային ինստիտուտ, Մսի, թռչնամսի, ձկան տեխնիկական հանձնաժողովի ղեկավար
2012 - 2014 թթ. Ամերիկյան Համալսարան, Հակոբյանի անվան էկոլոգիական կենտրոնի գիտ.աշխատող
2010 թ-ից առ այսօր EHEDG- Հայաստան տարածաշրջանային բաժանմունքի և «Սննդի գիտության և տեխնոլոգիաների Հայկական միավորում» նախախագահ
2000 - 2005 թթ. USDA- Marketing Assistance Program (USDA-MAP), գիտաշխտող
1996 - 2003 թթ. ԵՊՀ, Կենսաբանության ֆակուլտետ, գիտաշխատող
1998 - 2002 թթ. “Euroterm- Noyan“, լաբորատորիայի վարիչ
1998 - 2202 թթ. Արտաշատի պահածոների գործարան, լաբորատորիայի վարիչ
1994 - 1999 թթ. Ստանդարտների Ազգային ինստիտուտ, սննդի մանրէաբանական անվտանգության բաժնի ղեկավար
1981 - 1991 թթ. ԵՊՀ, Կենսաբանության ֆակուլտետ, կրտսեր գիտաշխատող

Կարդացվող դասընթացներ
2016 թ-ց առ այսօր Սննդի մանրէաբանություն և հիգիենա; Սննդի թունաբանություն; Սննդի քիմիական աղտոտիչներ, ԵՊՀ, քիմիական ֆակուլտետ
2010 - 2011 թթ. Սննդի անվտանգություն, ՀՀ Գիտությունների Ազգային Ակադեմիա
2006 - 2010 թթ. Սննդի մանրէաբանություն, Սննդամթերքի կենսաանվտանգություն, Միկոտոքսիկոլոգիա,ԵՊՀ, Կենսաբանության ֆակուլտետ
1990 - 1999 թթ. Սննդամթերքի անալիզի մեթոդները ԵՊՀ

Գիտական հետաքրքրությունների շրջանակը
Սննդամթերքի որակ և անվտանգություն, ՍնկաբանությունՍննդամթերքի մանրէաբանություն

Անդամակցություն
Global Harmonization Initiative (GHI) դեսպան 2015 թ-ից առ այսօր
EUROFINS-ի գիտական կոմիտեի անդամ 2011 թ-ից առ այսօր
“New Food” ամսագիր, խմագրության անդամ
EFFoST (European Federation of Food Science &Technology)անդամ 2010 թ-ից առ այսօր
HIC (Honey International Commission) անդամ 2009 թ-ից առ այսօր
Member of Society of Consumer Protection of Armenia
Slovak Journal of Food Science, Editorial Board

Մասնակցությունը դրամաշնորհների
2014 - 2016 թ. State Committee of Science, Armenian-Belarus grant: -Comparative studies of microbial flora of trout aquaculture for developing of rapid identification methods in Armenia and Belarus‖, 13PБ-032, Principal investigator
2014 - 2017 թթ.Grant SUAFRI-EPC- Supporting the Uptake of Agri-Food Research Results into Innovation with EPC countries, 609553,FP7-INCO-2013-9, CCA.
2013 թ. Grant The 4th MoniQA International Conference in Budapest, Hungary, 26 February - 01 March 2013
2012 թ. Grant 4th European Networking Event, S&T Int. Cooperation Network for Central Asian and South Caucasus Countries (IncoNet CA/SC), 8 - 9 March, 2012 Dusseldorf, Germany
2012 թ. EHEDG Subgroup -Fish Processing‖, 15October, Barcelona, Spain
2010 թ. National Scholarship Program of the Slovak Republic in frame SAIA Program, post-doctoral scholarship, researcher.
2008 թ. National Scholarship Program of the Slovak Republic in frame SAIA Program, post-doctoral scholarship.
2008 թ. State Committee of Science, grant: Mycotoxicological Risks assessment during processing spices and medicinal plants; 0611 Principal Investigator
2007 թ. USDA-CARD, grant -XIIth International IUPAC Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, May 21-25, 2007 Istanbul, Turkey
2007 թ. ANSEF grant: 2007- 07-82-NS-biotech: Unraveling Synergism between Bioactive Compounds in Sour Cherries, Principal investigator
2006 թ. FAO: Codex Alimentarius, grant: 38th session Codex Committee on Food Additives and Contaminants, 24 – 26 April, 2006, The Hague, The Netherlands
2006 թ. NFSAT TG 2006/13 - 2006 EFFoST Annual Meeting/Total Food: Sustainability of the Agri-Food Chain, The Hague, The Netherlands, 7-9 November
2005 թ. State Committee of Science, grant: Mycotoxicological Risks assessment during processing spices and medicinal plants,063; Principal Investigator
2005 թ. FP6/FP7 grant: Enjoy & Train East European Co-operation Network for International Joint Training in FP6/FP7 Food Quality and Safety for EU-Kazakhstan-Russia-Ukraine-Armenia-Belarus Countries, Researcher
2005 թ. ANSEF grant: 2005–05-NS-biotech-81: Tart Cherries as a Possible High Source of Antioxidants, Principal investigator
2004 թ. ANSEF grant: 2004-04-NS-botech-88-27: Hawthorn (Crataegus spp.) as a Possible High Source of Bioactive Compounds, Principal investigator

Լեզուներ
Հայերեն, ռուսերեն, անգլերեն

karina@ysu.am

Grigoryan Karine , Grigori Badalyan, Levon Nersisyan, Levon Tavadyan, Mariam Sargsyan
Inactivation kinetics of Escherichia coli and Staphylococcus aureus by a Hydrogen Peroxide based disinfectant
2018 | Հոդված/Article
Journal of Hygienic Engineering and Design (JHEDG), 2018, v. 23, p. 8-11. (SCOPUS)
M. Ginovyan, V. Hovsepyan, M. Sargsyan, K. Grogoryan , A. Trchounian
Antibiotic resistance of Pseudomonas species isolated from Armenian fish farms
2017 | Հոդված/Article
Труды ВНИРО. 2017, 167, стр. 163-173
|
Григорян К. М. , Саргсян М. П.
Влияние видов рода Pseudomonas spp. на микробиологическое качество и безопасность переработанной аквакультуры форели в производственных условиях
2017 | Հոդված/Article
Հայաստանի կենսաբանական հանդես, 1 (69), 2017.Հատոր LXIX, Հատուկ համար, Կենսաքիմիկոսների հայկական ասոցիացիա, Գիտավողով II , Հայ կանանց նոաճումները կենսաբանական գիտությունների ոլորտում, Հոկտեմբեռի 11 – 13, 2017, Երևան, Հայաստան, ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատարակչություն, էջ 35-39
G. Badalyan, Grigoryan K. , H.Werner Bellin, E. Bugge, Thorkell H. Halldorsson, Stefan Hamacher, Tadeusz Matuszek, Torsten Rusko, Roger Scheffler, Hein Timmerman, Ray Tomsett, Peter Uttrup Sanja Vidaček
Hygienic design requirements for processing of fresh fish
2017 | Թեզիս/Thesis
Guideline EHEDG: Doc.49, p. 44, 2017
Микобиота культуры красного перца на разных стадия вегетации и обработки
2017 | Հոդված/Article
Հայաստանի կենսաբանական հանդես, 1 (69), 2017. Հատոր LXIX, Հատուկ համար, Կենսաքիմիկոսների հայկական ասոցիացիա, Գիտավողով II, Հայ կանանց նոաճումները կենսաբանական գիտությունների ոլորտում, Հոկտեմբեռի 11 – 13, Երևան, Հայաստան, ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատարակչություն. էջ 113-117
Regulating Safety of Traditional and Ethic Foods
2016 | Գիրք/Book
Chapter 12, Safety of honey, Elsevier, 2016, p. 217-243.
Կ. Մ. Գրիգորյան , Լ. Լ. Հակոբյան
Effect of water activity, pH and temperature on contamination level of dried vine fruite by filamentous fungi during storage (Ջրի ակտիվության, pH-ի և պահեստավորման ջերմաստիճանի ազդեցությունը միցելիալ սնկերով չորացրած խաղողի աղտոտվածությն աստիճանի վրա)
2015 | Հոդված/Article
ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2015 #3, էջ 23-28
|
Grigoryan K. , Tavadyan L, Martiryan M., Nersesyan L., Badalyan G.
Susceptibility of biofilms to influence of peroxide containing biocides
2015 | Հոդված/Article
Hygienic Design Festival 2015 – Macedonia, 27 to 29 May 2015 in Ohrid, p. 210-212
Grigoryan K. M. , Harutsunyan A. L., Sargsyan M. P., Badalyan G. N.
Antibacterial activity of Geotrichum candidum metabolites against pathogenic bacteria
2015 | Հոդված/Article
3rd North and East European Congress on Food (NewFood), Brasov, Romania, 20-23 May, 2015, 94-95 pp.
Grigoryan K. , Hakobyan L.
Effect of water activity, pH and temperature on contamination level of dried wine fruit by filamentous fungi during storage
2015 | Հոդված/Article
J. Sci. YSU, N3, 2015, с. 23-28
Grigoryan K. , Sargsyan M., Ovsepyan M., Badalyan G.
Distribution of species of the genus Pseudomonas in artificial ponds of Armavir region in Armenia
2015 | Հոդված/Article
7th Int. Conference ―Water & Fish‖, June 10-12, 2015, Belgrade, Serbia, p. 243-246
Grigoryan K. , Badalyan G., Martiryan M., Al-Fageeh M., Agabekov V., Tavadyan L., Nersesyan L.
Antifungal activity of hydrogen peroxide based disinfectant Bioxil
2014 | Հոդված/Article
J Microbiol Biotech Food Sci / Grigoryan et al. 2014: 3 (6), 519-521
Grigoryan K. , Sargsyan M.
The Antibacterial Activity of Armenian Bee Pollen against Foodborne Pathogenic Bacteria
2013 | Թեզիս/Thesis
Apimondia 2013, International Congress, September 29 –Octpber 4, Ukraine, Kyiv, 2013, p. 145
Grigoryan K. , Harutyunyan A., Sargsyan M., Badalyan G.
Prevalence of gram negative and oxidase positive bacteria in trout processing factory
2013 | Հոդված/Article
Conference in Food Quality, Safety, Hygienic Engineering, and Design, Macedonia, 2013, p. 10-15
Grigoryan K. , Badalyan G., Sargsyan M., Harutyunyan A.
Assessment of microbiological safety of ground water used in rainbow trout farms
2013 | Հոդված/Article
LWT - Food Science and Technology, Elsevier, Accepted Manuscript: Ref. No.: LWT-D-12-00731R2, 2013
Grigoryan K. , Mohácsi-Farkas Cs., Badalyan G., Haruthunyan A., Sargsyan M.
Comparative studies on biocidal activity of nano-silver and peroxyacetic acid against growth of food spoilage yeasts prevalent in juice industry
2013 | Թեզիս/Thesis
The Second North and East European Congress on Food, Kyiv, NEEFood-2013, p. 147
Grigoryan K. , Mohácsi-Farkas Cs., Badalyan G., Haruthunyan A., Khanamiryan G., Aghababyan K.
Antibacterial activity of hydrogen peroxide against pathogenic bacteria causing cultured trout diseases
2013 | Հոդված/Article
K., Aquaculture Europe-2013 , NTNU, Trondheim, Norway, August 9-13, p. 1022-1024
Grigoryan K. , Hakobyan L., Sargsyan M.
Risk of Contamination of Grape products by Ochratoxin Producing fungi in Armenia
2011 | Հոդված/Article
EHEDG World Congress on Hygienic Engineering and Design 2011, Ohrid, Republic of Macedonia, from 22-24-th of September, 2011, p. 116-121
Grigoryan K. , Badalyan G., Sargsyan K., Harutyunyan A., Pogosyan N.
Mycobiota of some medicinal plants and their toxigenic potential
2011 | Հոդված/Article
J. Acta fytotechnica et zootechnica , N 8, 2011, p. 65-70
Hakobyan L., Grigoryan K. , Kirakosyan A.
Contamination of Raisin by Filamentous Fungi – Potential Producers of Ochratoxin A.
2011 | Հոդված/Article
J. Potravinarstvo, v.4, 4, 2011, p. 28-33
Կ. Մ. Գրիգորյան , Վ. Վ. Հովսեփյան
Материалы к микофлоре, контаминирующей специи (Համեմունքները աղտոտող սնկերի տեսակային կազմի տվյալները)
2010 | Հոդված/Article
ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2010, #1, էջ 39-41 (ռուսերեն)
|
Karine Grigoryan , Ara Kirakosyan , Jan Brindza , Gohar Badalyan , Davit Babayan , Mariam Sargsyan , Dezider Toth
Antibacterial Activity of Processing Products from Sour Cherry
2010 | Հոդված/Article
Int. Conference, Safety and Food Control, Nitra, Slovak Republic, 24-25 March, 2010, p. 220-224
K. Grigoryan , Brindza J. , Sargsyan M., Badalyan G., Babayan D.
Inhibition of meticillin- resistant strains St. aureus with the extracts from cornelian cherry (Cornus mas L.) and pomegranate ( Punica granatum L.)
2010 | Հոդված/Article
Int. Symposium: Biochemical aspects of public health, 8-9 October, Ujgorod, 2010, p 297-301
Karine Grigoryan , Mariam Sargsyan, Lusine Hakobyan, Grigor Badalyan
Inhibition activity of ethanol extracts of propolis (EEP) against mycotoxigenic fungi
2010 | Թեզիս/Thesis
Int.Conference HIC meeting in Greece, Crete, 5-7 April, 2010, p.255
Karine Grigoryan , Grigor Badalyan, Djulietta Andriasyan
Prevalence of Staphilococcus aures in fish processing factory
2010 | Հոդված/Article
J. Potravinarstvo, V.4, N2, 2010, P. 25-28
K. M. Grigoryan , G.N. Badalyan
Identification of sources of microbiological contamination during cold smoked fish processing
2010 | Հոդված/Article
Int. Conference of Food Safety, Odessa, Ukraine, 2010, J. Food Safety n.6, p.40-44
K. Grigoryan , G. Badalyan, M. Sargsyan, A. Harutyunyan
The Effect of Storage Temperatures on the Mycological Quality of Fish Feeds
2010 | Թեզիս/Thesis
EHEDG WORLD CONGRESS 2011 – MACEDONIA, p.85
Григорян К.М. , Осипян Л.Л., Юссеф О.Б.
Микобиота сухого зерна кукурузы в Армении и ее токсигенность
2009 | Հոդված/Article
Доклада НАНРА, Т. 109, N4, 2009, С.370-377
Григорян К.М. , Акопян Л.Л.
К вопросу о распространенности видов из группы Aspergillus nigri в образцах армянского и иранского изюма
2009 | Հոդված/Article
Изв.гос.Аграр.ун-та РА. 3-ий Международ. «Арм.агрофорум», Т.1, 2009, С.93-97
К.М. Григорян , Г.Н. Бадалян, Д. Бадалян
Перспективы сотрудничества между Ереванским государственным и Словацким Аграрным университетами
2009 | Հոդված/Article
Сб. Докл. Посвящ. 50-летию кафедры Биобезопасности, Государственного Аграрного университета, г.Нитра, 10 августа, 2009, с. 25-28
K. Grigoryan , J. Brindza, M. Sargsyan, L. Hakobyan, I. Ter-Avetisyanc
Antibacterial actibity of bee pollen
2009 | Թեզիս/Thesis
Apimondia 2009, 41 th Congress , 15-20 September, Montpellier-France, P.315-316
K. Grigoryan , G. Badalyan, M. Sargsyan, L. Hakobyan
The inhibition of growth of aflatoxigenic fungi by some plants` extracts
2009 | Թեզիս/Thesis
Worldwide Mycotoxin Reduction in Food and Feed Chains, 9-11 September 2009, Tulln, Austria, P. 124
K. Grigoryan , M. Sargsyan, L.Hakobyan, A. Kirakosyan, J. Brindza
Sour cherry as a source of biopreservetives in food industry
2009 | Թեզիս/Thesis
New Challenges in Food Preservation ( Processing, Safety, Sustainbility), 11-13 November, Budapest, Hungary, 2009, P.312
K. Grigoryan , A. Parsegyan
The study of influence of technological process of manufacture of garnet wine on quality of ready product
2009 | Թեզիս/Thesis
New Challenges in Food Preservation (Processing, Safety, Sustainbility), 11-13 November, Budapest, Hungary, 2009, Р. 210
Григорян К.М. , Ян Бриндза, Саргсян М.Р., Акопян Л.Л.
К вопросу о контаминации обножковой пыльцы грибами и микотоксинами
2009 | Հոդված/Article
Тр. Междициплинар.Микологического форума, ж. Иммунопатология, аллергология, инфектология, Т.2, 2009, С.13-14
К.М. Григорян , Г.Н. Бадалян, Д.М. Андриасян
Влияние отдельных факторов на микробиологическую безопасность продуктов, полученных из пресноводной аквакультуры
2008 | Հոդված/Article
Международная научно-практическая конференция "СТРАТЕГИЯ РАЗВИТИЯ АКВАКУЛЬТУРЫ В СОВРЕМЕННЫХ УСЛОВИЯХ", г. Минск, 11-15 августа, 2008 г. С.406-408
K. Grigoryan , V. Khoderyan, M. Sargsyan, N. Truzyan
Характеристика штаммов Peniciliium roqueforty Thom, выделеные из сыра
2008 | Հոդված/Article
2-ой Сьезд Микологов Расии.2008. Тезисы докладов. Раздел 9 , стр. 249-252
L.L. Hakobyan, K. Grigoryan
Mycobiota of raisin from red grape
2008 | Հոդված/Article
XIIth International Congress of Mycology. IUMS Istanbul, Turkey, 5-9 August, 2008, p. 747
K. Grigoryan , M.P. Sargsyan, L.L. Hakobyan
Mycobiota of some spices imported in Armenia
2008 | Հոդված/Article
XIIth International Congress of Mycology. IUMS Istanbul, Turkey, 5-9 August, 2008, p. 747
K. Grigoryan , V. Khoderyan, M. Sargsyan, N. Truzyan
Baseline Assessment of the Microbial Contamination of Lori Cheese Sold in Markets
2008 | Թեզիս/Thesis
21 st International ICFMH Symposium “Evolving Microbial Food Quality and Safety”
Aberdeen Exhibition and Conference Center, 1-4 September. 2008, p. 10-11
Antibacterial activity of Armenian propolis
2008 | Հոդված/Article
1st International Symposium of Honeydew, Tsarevo, Bulgaria, August 1-4, 2008, p. 50-54
Овсепян В.В., Григорян К.М.
Токсигенность штаммов Aspergillus flavus, контаминирующих красный перец
2008 | Հոդված/Article
Известия Государственного аграрного университета Армении. Третий международный «Армагрофорум». 1-3 октября, 2008 г., c.22-26
Григорян К.М. , Саргсян М.П., Акопян Л.Л.
Изучение влияния некоторых факторов, определяющих на микобиоту импортируемых специй и их токсичность
2008 | Հոդված/Article
Известия Государственного аграрного университета Армении. Третий международный «Армагрофорум». 1-3 октября, 2008 г., c. 101-105
Karine Grigoryan , Ara Kirakosyan, Peter B. Kaufman, Elisabeth Seymour, Steven F. Bolling, Sara Warber
Differen Aspects of the Exploration and Sustainable Use of Value-Added Medicinal Products in Hawthorn (Crataegus spp.)
2005 | Հոդված/Article
In: Research Advances in Agricultrual & Food Chemistry. Global Research Network, Kerala, India, 2005, (6):95-109
Морфо-биологическая изменчивость грибов-контаминантов под влиянием стресс-фактора - технологического процесса производства продуктов питания (Աղտոտող սնկերի մերֆոկենսաբանական փոփոխությունը ստրես-գործոնի՝ սննդամթերքի արտադրության տեխնոլոգիական պրոցեսի ազդեցության տակ)
1998 | Հոդված/Article
ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր, Բնական գիտություններ, 1998, #2, էջ 81-83 (ռուսերեն)
|
Կ. Մ. Գրիգորյան , Օ. Ա. Յուսեֆ
Конспект видов Aspergillus mich и Pennicillum α_k, выявленных в импортной муке, поступившей в Армению (Հայաստան ներմուծվող ալյուրում հայտնաբերված Aspergillus mich և Pennicillum α_k ցեղերի տեսակների կոնսպեկտ)
1998 | Հոդված/Article
ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր, Բնական գիտություններ, 1998, #1, էջ 109-110 (ռուսերեն)
|
Материалы к микофлоре, контаминирующей сливочное масло (Сообщение II Նյութեր կարագն աղտոտող սնկային ֆլորայի վերաբերյալ: II)
1985 | Հոդված/Article
ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր, Բնական գիտություններ, 1985, #2, էջ 155-157 (ռուսերեն)
|