Կարինե Գրիգորյան
Կրթություն
Ռուսաստանի Սննդի Ինստիտուտ «Միկոտոքսինների անալիզի լաբորատորիա» 1984 - 1990 թթ.
Երևանի Պետական Համալսարան, Կենսաբանության ֆակուլտետ, Հայցորդ, 1981 - 1984 թթ.
Երևանի Պետական Համալսարան, Կենսաբանության ֆակուլտետ, 1976 - 1980 թթ
Թբիլիսիի մանկավարժական ինստիտուտ, 1972 թ.

Գիտական աստիճան
Կենսաբանական գիտությունների թեկնածու, Թեմա «Կենդանական ճարպերի միկոբիոտան և նրանց տոքսիկությունը», 25.05.1990թ., Մոսկվայի Լոմոնոսովի անվան Պետական Համալսարան

Աշխատանքային փորձ
2003 թ-ից առ այսօր ԵՊՀ, Կենսաբանության ֆակուլտետ, ավագ գիտաշխատող
2015 թ-ից առ այսօր GHI դեսպան Հայաստանում
2014 թ-ից առ այսօր Միկրոմիցետների և միկոտոքսինների աշխատանքային խմբի ղեկավար GHI-ում
2013 թ-ից առ այսօր Ստանդարտների Ազգային ինստիտուտ, Մսի, թռչնամսի, ձկան տեխնիկական հանձնաժողովի ղեկավար
2012 - 2014 թթ. Ամերիկյան Համալսարան, Հակոբյանի անվան էկոլոգիական կենտրոնի գիտ.աշխատող
2010 թ-ից առ այսօր EHEDG- Հայաստան տարածաշրջանային բաժանմունքի և «Սննդի գիտության և տեխնոլոգիաների Հայկական միավորում» նախախագահ
2000 - 2005 թթ. USDA- Marketing Assistance Program (USDA-MAP), գիտաշխտող
1996 - 2003 թթ. ԵՊՀ, Կենսաբանության ֆակուլտետ, գիտաշխատող
1998 - 2002 թթ. “Euroterm- Noyan“, լաբորատորիայի վարիչ
1998 - 2202 թթ. Արտաշատի պահածոների գործարան, լաբորատորիայի վարիչ
1994 - 1999 թթ. Ստանդարտների Ազգային ինստիտուտ, սննդի մանրէաբանական անվտանգության բաժնի ղեկավար
1981 - 1991 թթ. ԵՊՀ, Կենսաբանության ֆակուլտետ, կրտսեր գիտաշխատող

Կարդացվող դասընթացներ
2016 թ-ց առ այսօր Սննդի մանրէաբանություն և հիգիենա; Սննդի թունաբանություն; Սննդի քիմիական աղտոտիչներ, ԵՊՀ, քիմիական ֆակուլտետ
2010 - 2011 թթ. Սննդի անվտանգություն, ՀՀ Գիտությունների Ազգային Ակադեմիա
2006 - 2010 թթ. Սննդի մանրէաբանություն, Սննդամթերքի կենսաանվտանգություն, Միկոտոքսիկոլոգիա,ԵՊՀ, Կենսաբանության ֆակուլտետ
1990 - 1999 թթ. Սննդամթերքի անալիզի մեթոդները ԵՊՀ

Գիտական հետաքրքրությունների շրջանակը
Սննդամթերքի որակ և անվտանգություն, ՍնկաբանությունՍննդամթերքի մանրէաբանություն

Անդամակցություն
Global Harmonization Initiative (GHI) դեսպան 2015 թ-ից առ այսօր
EUROFINS-ի գիտական կոմիտեի անդամ 2011 թ-ից առ այսօր
“New Food” ամսագիր, խմագրության անդամ
EFFoST (European Federation of Food Science &Technology)անդամ 2010 թ-ից առ այսօր
HIC (Honey International Commission) անդամ 2009 թ-ից առ այսօր
Member of Society of Consumer Protection of Armenia
Slovak Journal of Food Science, Editorial Board

Մասնակցությունը դրամաշնորհների
2014 - 2016 թ. State Committee of Science, Armenian-Belarus grant: -Comparative studies of microbial flora of trout aquaculture for developing of rapid identification methods in Armenia and Belarus‖, 13PБ-032, Principal investigator
2014 - 2017 թթ.Grant SUAFRI-EPC- Supporting the Uptake of Agri-Food Research Results into Innovation with EPC countries, 609553,FP7-INCO-2013-9, CCA.
2013 թ. Grant The 4th MoniQA International Conference in Budapest, Hungary, 26 February - 01 March 2013
2012 թ. Grant 4th European Networking Event, S&T Int. Cooperation Network for Central Asian and South Caucasus Countries (IncoNet CA/SC), 8 - 9 March, 2012 Dusseldorf, Germany
2012 թ. EHEDG Subgroup -Fish Processing‖, 15October, Barcelona, Spain
2010 թ. National Scholarship Program of the Slovak Republic in frame SAIA Program, post-doctoral scholarship, researcher.
2008 թ. National Scholarship Program of the Slovak Republic in frame SAIA Program, post-doctoral scholarship.
2008 թ. State Committee of Science, grant: Mycotoxicological Risks assessment during processing spices and medicinal plants; 0611 Principal Investigator
2007 թ. USDA-CARD, grant -XIIth International IUPAC Symposium on Mycotoxins and Phycotoxins, May 21-25, 2007 Istanbul, Turkey
2007 թ. ANSEF grant: 2007- 07-82-NS-biotech: Unraveling Synergism between Bioactive Compounds in Sour Cherries, Principal investigator
2006 թ. FAO: Codex Alimentarius, grant: 38th session Codex Committee on Food Additives and Contaminants, 24 – 26 April, 2006, The Hague, The Netherlands
2006 թ. NFSAT TG 2006/13 - 2006 EFFoST Annual Meeting/Total Food: Sustainability of the Agri-Food Chain, The Hague, The Netherlands, 7-9 November
2005 թ. State Committee of Science, grant: Mycotoxicological Risks assessment during processing spices and medicinal plants,063; Principal Investigator
2005 թ. FP6/FP7 grant: Enjoy & Train East European Co-operation Network for International Joint Training in FP6/FP7 Food Quality and Safety for EU-Kazakhstan-Russia-Ukraine-Armenia-Belarus Countries, Researcher
2005 թ. ANSEF grant: 2005–05-NS-biotech-81: Tart Cherries as a Possible High Source of Antioxidants, Principal investigator
2004 թ. ANSEF grant: 2004-04-NS-botech-88-27: Hawthorn (Crataegus spp.) as a Possible High Source of Bioactive Compounds, Principal investigator

Լեզուներ
Հայերեն, ռուսերեն, անգլերեն

karina@ysu.am
Կարինե Գրիգորյան