ԵՊՀ գիտական տեղեկագիր, Սերիա քիմիա և կենսաբանություն  2018, հատոր 52, № 1
ԵՊՀ գիտական տեղեկագիր, Սերիա քիմիա և կենսաբանություն 2018, հատոր 52, № 1 հանդեսի մասին
Երևանի պետական համալսարանի «Գիտական տեղեկագիր» հանդեսը հիմնադրվել է 1925 թ.:

1967 թ. Հանդեսը բաժանվել է երկու մասի բնական և ճշգրիտ գիտությունների` պահպանելով «Գիտական տեղեկագիր» անունը և հումանիտար հասարակագիտական «Բանբեր» հանդեսի:

«Գիտական տեղեկագիրը» լույս է տեսնում տարեկան երեք համար պարբերականությամբ: Հանդեսում հրատարակվում են Երևանի պետական համալսարանում և այլ գիտական կենտրոններում կատարված տեսական, փորձարարական և կիրառական բնույթի օրիգինալ հոդվածներ,հաղորդումներ ու նամակներ բնագիտական բնագավառներից, մաթեմատիկայից, մեխանիկայից և ինֆորմատիկայից:

Հանդեսի բոլոր հոդվածները անցնում են մանրակրկիտ գրախոսություն և ենթարկվում նախատպագրական լուրջ մշակման:

Հանդեսի հիմնադիր գլխավոր խմբագիրն է եղել (1967-1972 թթ.) ՀԽՍՀ ԳԱ ակադեմիկոս Հովհաննես Հակոբի Չալթիկյանը:

2009 թվականից հանդեսը հրապարակվում է 3 սերիայով:
Ֆիզիկական և մաթեմատիկական գիտություններ`
միջազգային համարանիշ (ISSN) 1829-1740
Գլխավոր խմբագիր ՖՄԳԴ, պրոֆեսոր Վ.Ս. Աթաբեկյան
Քիմիական և կենսաբանական գիտություններ`
միջազգային համարանիշ (ISSN) 1829-1767
Գլխավոր խմբագիր, ՀՀ ԳԱԱ թղթակից անդամ, ԿԳԴ, պրոֆեսոր Ռ.Մ. Հարությունյան
Աշխարհագրական և երկրաբանական գիտություններ`
Գլխավոր խմբագիր ԵՀԳԴ Հ.Հ. Սարգսյան
միջազգային համարանիշ (ISSN) 1829-1759
հեղինակներին
Հարգելի հեղինակ,

Ձեր հոդվածը Գիտական Տեղեկագիր հանդեսում տպագրելու համար ներկայացվող պահանջներին կարող եք ծանոթանալ ստորև, մտնելով համապատասխան բաժին.


  • Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ


  • Քիմիական և կենսաբանական գիտություններ


  • Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ

    Լրացուցիչ տեղեկությունների համար դիմեք խմբագրություն proceedings@ysu.am էլեկտրոնային հասցեյով
  • Հասցե`
    Ալեք Մանուկյան 1
    Հեռախոս`
    060-710-024
    Էլ. հասցե`
    proceedings@ysu.am

    ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր


    Խմբագրական խորհուրդ
    Ռուբեն Հարությունյան (գլխ. խմբագիր), Համբարձում Խաչատրյան (գլխ. խմբագրի տեղակալ)
    Միհրան Շարամբեյան (պատասխանատու քարտուղար),
    Ա. Ն. Առաքելյան, Մ. Ս. Առաքելյան, Է. Ս. Գևորգյան, Ֆ. Դ. Դանիելյան, Ա. Հ. Թռչունյան, Ռ. Ս. Հարությունյան, Լ. Լ. Օսիպյան, Տ. Վ. Ղոչիկյան, Ս. Մ. Մինասյան, Ս. Գ. Նանագուլյան, Յու. Գ. Պոպով, Ա. Ս. Սաղյան, Պ. Հ. Վարդևանյան, Գ. Պ. Փիրումյան

    Բովանդակություն

    Հ. Հ. Ղազոյան, Շ. Ա. Մարգարյան

    Densities and volumetric properties of L-ascorbic acid solutions in water–ethanol mixtures at temperatures from 298.15 to 318.15 K(L-ասկորբինաթթվի լուծույթների խտությունները և ծավալային հատկություններն էթանոլ–ջուր խառնուրդներում 298.15–318.15 K ջերմաստիճանային տիրույթում) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #1, էջ 3-9 |

    Ա. Ս. Մխիթարյան, Զ. Խ. Պապանյան, Լ. Ս. Գաբրիելյան

    Quantum chemical study on the solvation of lithium chloride in dimethyl and diethyl sulfones (Լիթիումի քլորիդի սոլվատացիայի քվանտաքիմիական հետազոտությունը դիմեթիլ- և դիէթիլսուլֆոններում) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #1, էջ 10-19 |

    Ա. Գ. Ղազարյան

    Fluorescence study of BSA interaction with (R)-5-(3-(4-(azepan-1-ylmethyl)-1H-1,2,3-triazol-1-yl)prop-1-en-2-yl)-2-methylcyclohex-2-enone (ՑՇԱ-ի հետ (R)-5-(3-(4-(ազեպան-1-իլմեթիլ)-1Հ-1,2,3-տրիազոլ-1-իլ)պրոպ-1-են-2-իլ)-2-մեթիլցիկլոհեքս-2-ենոն-ի փոխազդեցության ֆլուորեսցենտային հետազոտությունը) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #1, էջ 20-23 |

    Փ. Գ. Մինասյան, Ն. Մ. Բեյլերյան

    Study of influence of some additives on the rate of H_2O_2 decomposition in liquid phase. II: Influence of vitamins B_c, B_1 and C (Մի քանի հավելույթների ազդեցության ուսումնասիրությունը հեղուկ ֆազում H_2O_2 քայքայման արագության վրա: II. B_c, B_1, և C վիտամինների ազդեցությունը) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #1, էջ 24-28 |

    Գ. Ս. Գրիգորյան, Զ. Գ. Գրիգորյան, Ա. Ց. Մալխասյան

    Producing of erythritol, 1,2,3-butanetriol and 1,2,4-butanetriol esters with palmitic, stearic, lauric and oleic acids (Էրիթրիտի, 1,2,3-բութանտրի-ոլի և 1,2,4-բութանտրիոլի էսթերների ստացումը լաուրինաթթվի ստեարինա-թթվի, պալմիտինաթթվի և օլեինաթթվի հետ փոխազդմամբ) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #1, էջ 29-36 |

    Ս. Հ. Խուդոյան, Լ. Գ. Կարապետյան, Ն. Հ. Զաքարյան, Ա. Ա. Անտոնյան, Ս. Գ. Նանագյուլյան

    Chemical composition and bioactivity of extracts from leaves and branches of Armenian Pistacia Atlantica Desf. (Հայկական Pistacia atlantica Desf.-ի տերևների և ճյուղերի թուրմերի քիմիական կազմը և կենսակտիվությունը) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #1, էջ 37-44 |

    Ի. Լ. Բազուկյան

    Identification and comparative characterization of new lactic acid bacteria isolated from Armenian dairy products by phenotypic and molecular methods (Հայաստանի կաթնամթերքից մեկուսացված նոր կաթնաթթվային բակտերիաների շտամների նույնականացումը ֆենոտիպային և մոլեկուլային եղանակներով և դրանց համեմատական բնութագիրը) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #1, էջ 45-51 |

    Ա. Պ. Անտոնյան, Մ. Ա. Թորոսյան, Մ. Ա. Փարսադանյան

    Study of comparative interaction of ethidium bromide and mitoxantrone with nucleic acids (Նուկլեինաթթուների հետ էթիդիումի բրոմիդի և միտոքսանտրոնի փոխազդեցության համեմատական հետազոտությունը) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #1, էջ 52-57 |

    Լ. Ս. Ստեփանյան, Լ. Մ. Մասուրյան

    Peculiarities of medical-psychological rehabilitation of patients with cervical osteochondrosis (Բժշկա-հոգեբանական վերականգնման առանձնահատկությունները պարանոցային օստեոխոնդրոզով հիվանդների մոտ) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #1, էջ 58-62 |

    Ս. Ն. Հակոբյան

    Determination error of nucleic acid–ligand binding thermodynamic parameters conditioned by determination error of physical characteristics of completely bound state of ligand (Նուկլեինաթթու–լիգանդ կապման թերմոդինամիկական պարամետրերի որոշման սխալը, պայմանավորված լիգանդի լրիվ կապված վիճակի ֆիզիկական բնութագրերի որոշման սխալով) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #1, էջ 63-66 |
    Ամփոփում | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #1, էջ 67-72 |
    Ա | Բ | Գ | Դ | Ե | Զ | Է | Ը | Թ | Ժ | Ի | Լ | Խ | Ծ | Կ | Հ | Ձ | Ղ | Ճ | Մ | Յ | Ն | Շ | Ո | Չ | Պ | Ջ | Ռ | Ս | Վ | Տ | Ր | Ց | ՈՒ | Փ | Ք | Օ | Ֆ
    Մասնագիտական խորհուրդներ
    Գիտական հանդեսներ