ԵՊՀ գիտական տեղեկագիր, Սերիա քիմիա և կենսաբանություն  2018, հատոր 52, № 2
ԵՊՀ գիտական տեղեկագիր, Սերիա քիմիա և կենսաբանություն 2018, հատոր 52, № 2 հանդեսի մասին
Երևանի պետական համալսարանի «Գիտական տեղեկագիր» հանդեսը հիմնադրվել է 1925 թ.:

1967 թ. Հանդեսը բաժանվել է երկու մասի բնական և ճշգրիտ գիտությունների` պահպանելով «Գիտական տեղեկագիր» անունը և հումանիտար հասարակագիտական «Բանբեր» հանդեսի:

«Գիտական տեղեկագիրը» լույս է տեսնում տարեկան երեք համար պարբերականությամբ: Հանդեսում հրատարակվում են Երևանի պետական համալսարանում և այլ գիտական կենտրոններում կատարված տեսական, փորձարարական և կիրառական բնույթի օրիգինալ հոդվածներ,հաղորդումներ ու նամակներ բնագիտական բնագավառներից, մաթեմատիկայից, մեխանիկայից և ինֆորմատիկայից:

Հանդեսի բոլոր հոդվածները անցնում են մանրակրկիտ գրախոսություն և ենթարկվում նախատպագրական լուրջ մշակման:

Հանդեսի հիմնադիր գլխավոր խմբագիրն է եղել (1967-1972 թթ.) ՀԽՍՀ ԳԱ ակադեմիկոս Հովհաննես Հակոբի Չալթիկյանը:

2009 թվականից հանդեսը հրապարակվում է 3 սերիայով:
Ֆիզիկական և մաթեմատիկական գիտություններ`
միջազգային համարանիշ (ISSN) 1829-1740
Գլխավոր խմբագիր ՖՄԳԴ, պրոֆեսոր Վ.Ս. Աթաբեկյան
Քիմիական և կենսաբանական գիտություններ`
միջազգային համարանիշ (ISSN) 1829-1767
Գլխավոր խմբագիր, ՀՀ ԳԱԱ թղթակից անդամ, ԿԳԴ, պրոֆեսոր Ռ.Մ. Հարությունյան
Աշխարհագրական և երկրաբանական գիտություններ`
Գլխավոր խմբագիր ԵՀԳԴ Հ.Հ. Սարգսյան
միջազգային համարանիշ (ISSN) 1829-1759
հեղինակներին
Հարգելի հեղինակ,

Ձեր հոդվածը Գիտական Տեղեկագիր հանդեսում տպագրելու համար ներկայացվող պահանջներին կարող եք ծանոթանալ ստորև, մտնելով համապատասխան բաժին.


  • Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ


  • Քիմիական և կենսաբանական գիտություններ


  • Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ

    Լրացուցիչ տեղեկությունների համար դիմեք խմբագրություն proceedings@ysu.am էլեկտրոնային հասցեյով
  • Հասցե`
    Ալեք Մանուկյան 1
    Հեռախոս`
    060-710-024
    Էլ. հասցե`
    proceedings@ysu.am

    ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր


    Խմբագրական խորհուրդ
    Ռուբեն Հարությունյան (գլխ. խմբագիր), Համբարձում Խաչատրյան (գլխ. խմբագրի տեղակալ)
    Միհրան Շարամբեյան (պատասխանատու քարտուղար),
    Ա. Ն. Առաքելյան, Մ. Ս. Առաքելյան, Է. Ս. Գևորգյան, Ֆ. Դ. Դանիելյան, Ա. Հ. Թռչունյան, Ռ. Ս. Հարությունյան, Լ. Լ. Օսիպյան, Տ. Վ. Ղոչիկյան, Ս. Մ. Մինասյան, Ս. Գ. Նանագուլյան, Յու. Գ. Պոպով, Ա. Ս. Սաղյան, Պ. Հ. Վարդևանյան, Գ. Պ. Փիրումյան

    Բովանդակություն

    Հ. Ա. Շիլաջյան, Կ. Ռ. Գրիգորյան

    Fluorescence study on tryptophan–potassium iodide interaction (Տրիպտոֆանի հետ կալիումի յոդիդի փոխազդեցության ֆլուորեսցենտային հետազոտությունը) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 75-79 |

    Ա. Ի. Մարտիրյան, Տ. Մ. Այվազյան, Շ. Ա. Մարգարյան

    Determination of the reaction rate constant for the interaction of diethyl sulfoxide with the hydroxyl radical on the basis of competitive kinetics (Դիէթիլսուլֆօքսիդի հիդրօքսիլ ռադիկալի հետ փոխազդեցության ռեակցիայի հաստատունի որոշումը մրցակցային կինետիկայի հիման վրա) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 80-82 |

    Վ. Ռ. Ֆրանգյան

    Study of hydrazinolysis of methyl-3-(4-allyl-3-substituted-5-thioxo-4,5-dihydro-1h-1,2,4-triazol-1-yl)propanoates (3-(4-Ալիլ-3-տեղակալված-5-թիօքսո-4,5-դիհիդրո-1H-1,2,4-տրիազոլ-1-իլ)-պրոպանաթթուների մեթիլ էսթերների հիդրազինոլիզի ռեակցիայի հետազոտություն) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 83-88 |

    Գ. Ս. Գրիգորյան, Լ. Գ. Գրիգորյան, Ա. Ց. Մալխասյան

    Producing of tartaric and grape acids esters with stearic, palmitic, lauric and oleic acids, and also pentadecyl, dodecyl and decyl alcohols (Գինեթթվի և խաղողաթթվի էսթերների ստացումը ստեարինաթթվի, պալմիտինաթթվի, լաուրինաթթվի և օլեինաթթվի պենտադեցիլ, դոդեցիլ և դեցիլ սպիրտների հետ) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 89-95 |

    Ռ. Ա. Քարամյան, Ի. Ն. Սիրեկանյան, Մ. Լ. Երիցյան

    N-ethylol derivatives of glycol and complexes based on them (Գլիկոլի N-էթիլոլային ածանցյալներ և դրանց հիման վրա ստացված խելատային կոմպլեքսներ) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 96-100 |

    Ա. Ս. Ստեփանյան

    History to the study of ectomycorrhizal fungi of Armenia (family Russulaceae) (Հայաստանում Էկտոմիկորիզային սնկերի ուսումնասիրման պատմությունը (Russulaceae ընտանիք)) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 101-104 |

    Մ. Ա. Շահինյան, Մ. Ս. Միքաելյան, Մ. Ռ. Դարբինյան, Ա. Վ. Ներկարարյան

    Effect of millimeter electromagnetic waves on buffer capacity of albumin (Միլիմետրային էլեկտրամագնիսական ալիքների ազդեցությունն ալբումինի բուֆերային ունակության վրա) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 105-109 |

    Գ. Հ. Պողոսյան, Ժ. Հ. Մուխաելյան

    The influence of low-intensity EMI treatment on seed germination and early growth of wheat (Ցածր ինտենսիվությամբ ԷՄՃ ազդեցությունը ցորենի սերմերի ծլունակության և աճի վրա) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 110-115 |

    Մ. Թ. Պետրոսյան, Ն. Ժ. Սահակյան, Ա. Հ. Թռչունյան

    Chemical composition and antimicrobial potential of essential oil of Artemisia dracunculus L., cultivated at high altitude Armenian landscape (Հայաստանի բարձրադիր գոտիներում աճեցված Artemisia dracunculus L. բույսի եթերայուղի քիմիական կազմը և հակամանրէային պոտենցիալը) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 116-121 |

    Գ. Հ. Սեմերջյան, Հ. Հ. Սեմերջյան, Ա. Հ. Թռչունյան

    Effects of Mg(2+), Cd(2+), Cu2(+) low concentrations and immobilization stress on the activity of adenosine deaminase in different organs of rabbits (Mg(2+), Cd(2+), Cu(2+)-իոնների ցածր և անշարժացման սթրեսի ազդեցությունն ադենոզին դեզամինազի ակտիվության վրա ճագարների տարբեր օրգաններում) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 122-127 |

    Հ. Ն. Եգորյան

    Morphofunctional peculiarities of rats’ small intestine under the influence of mycotoxins (Առնետների բարակ աղիքի ձևաբանագործառական առանձնահատկությունները միկոտոքսինների ազդեցության պայմաններում) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 128-133 |

    Մ. Գ. Աղաջանյան, Մ. Ռ. Սարգսյան

    Investigation of wrestlers’ heart rate variability (Ըմբիշների սրտի ռիթմի տատանողականության ուսումնասիրումը ) | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 134-137
    Ամփոփում | ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր: Քիմիա և կենսաբանություն, 2018, հ. 52, #2, էջ 138-144 |
    Ա | Բ | Գ | Դ | Ե | Զ | Է | Ը | Թ | Ժ | Ի | Լ | Խ | Ծ | Կ | Հ | Ձ | Ղ | Ճ | Մ | Յ | Ն | Շ | Ո | Չ | Պ | Ջ | Ռ | Ս | Վ | Տ | Ր | Ց | ՈՒ | Փ | Ք | Օ | Ֆ
    Մասնագիտական խորհուրդներ
    Գիտական հանդեսներ